Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Uudised

Metallmaterjaliga seotud karakteristikud, kõrge temperatuuriga legeer
Vabastusaeg: 2020-09-14 11:27:27  Löögid: 3

Kolmas.Vastupidavus

 ?12288; Peamised ehitusmetalli söövituse vormid:

  (1) Ühtne korrosioon.Metalli pinna korrosioon muudab sektsiooni ühtlaselt õhemaks.Seepärast kasutatakse iga-aastast keskmist paksuse kadu sageli korrosiooni tõhususe indikaatorina (korrosiooni kiirus).Teras roostetab üldiselt ühtlaselt atmosfääris.

  (2) korrosioon.Metallkorrosioon on täpne ja moodustab sügavaid auke.Korpuse söövituse esinemine on seotud metalli ja selle toitelahuse olemusega.Kloorisooli sisaldavates keskkondades esineb kergesti söövitust.Aukude suurimat sügavust kasutatakse sageli hindamise indeksina korrosiooni torkimiseks.Torude korrosiooni peetakse enamasti torujuhtmete korrosiooniks.

  (3) Galvaaniline korrosioon.Erinevate potentsiaalide põhjustatud söövitus eri metallide kokkupuutel.

  (4) Kreiaalkorrosioon.Metalli pind läbib tihtipeale lokaalset korrosiooni tühimikes või muudes varjatud piirkondades, sest eri osade vahel on vahe toitelahuse koostises ja kontsentratsioonis.

  (5) Pinge korrosioon.Metalli pind roostetab ja paisub sisse mikropragudeks, põhjustades sageli äkilise murdumise, kui see on ühendatud söövitava keskkonna ja suure tõmbetugevusega.Betoonis olevad suure tugevusega terastraadid (traadid) võivad olla kahjustunud.

 

4Kõvadus

  Kõvadus näitab materjali võimet vastu seista kõvadele objektidele, mis surutakse selle pinnale.See on üks olulisemaid metallist materjalide tulemuslikkuse näitajaid.Üldiselt, mida kõrgem on karedus, seda parem kulumiskindlus.Tavaliselt kasutatud kõvaduse indikaatorid on Brinell Hardness, Rockwell Hardness ja Vickers Hardness.

  Brinelli kõvadus (HB): surutakse teatava suurusega (üldiselt 10mm läbimõõduga) karastatud teraspall teatava koormusega materjali pinnale (tavaliselt 3000kg), hoitakse seda teatava ajavahemiku jooksul pärast koorma eemaldamist, koormuse ja treppimisala suhe, see on Brinelli kõvaduse väärtus (HB) ja ühik on kgf/mm2 (N/mm2).

  Rockwelli kõvadus (HR): kui HB > 450 või proov on liiga väike, Brinelli vastupidavuse testi ei saa kasutada ja Rockwelli kõvaduse mõõtmist saab kasutada selle asemel.See kasutab teemantkoonust, mille tippnurk on 120 ۦ   või teraskuul, mille läbimõõt on 1.59 ja 3.18mm ja mis pressitakse teatava koormuse all katsetatava materjali pinnale ning mille kõvadus on saadud selle materjali sügavusest, mis on treppimise sügavus.Olenevalt uuritava materjali karedusest võib kasutada erinevaid treppe ja kogu katserõhku, et moodustada mitu erinevat Rockwelli kõvaduse skaalat.Iga skaala on tähistatud tähega pärast Rockwell Hardness sümbol HR.Tavaliselt kasutatavad Rockwell Hardness skaalad on A, B, ja C (HRA, HRB, HRC).C skaala on kõige laialdasemalt kasutatud.

  HRA: See on karedus, mida saadakse teemantkoonuse treppimise abil, mille koormus on 60kg, mida kasutatakse äärmiselt tugevate materjalide (näiteks tsementeeritud karbiidi) jaoks jne.

  HRB: See on karedus, mis saadakse 100kg koormuse ja karastatud teraskuuli abil, mille läbimõõt on 1.58mm.Seda kasutatakse väiksema karedusega materjalides (näiteks lõõmutatud teras, malm jne).

  HRC: see on kõvadus, mis saadakse 150kg koormuse ja teemantikoonuse taandega, mida kasutatakse kõrge kõvadusega materjalides (nt karastatud teras jne).

  Vickers Hardness (HV): teemandist ruudukujuline koonuse trepp, mille koormus on 120kg või vähem ja mille tippnurk on 136 ۦ   mis on pressitud materjali pinnale. NB!Euroopa Liidu Teataja   materjali treppimise auk on jagatud koormusväärtusega, et saada Vickersi kõvaduse väärtus (HV).Kõvaduskatse on mehhaanilise jõudluse katse lihtsaim ja kõige otstarbekam katsemeetod.Selleks et asendada teatavad mehaanilised jõudluskatsed vastupidavuse testidega, on tootmises vaja täpsemat muundamise seost kõvaduse ja tugevuse vahel.Praktika on tõestanud, et erinevate kareduse väärtuste vahel   metallmaterjalide puhul on ligikaudne vastav seos kareduse väärtuse ja tugevuse väärtuse vahel.Kuna kareduse väärtus määratakse esialgse plastse deformatsiooni takistuse ja püsiva plastse deformatsiooni takistuse alusel, mida suurem on materjali tugevus, seda suurem on plastse deformatsiooni vastupidavus ja seda suurem on kareduse väärtus.


Eelmine: Metallmaterjaliga seotud karakter...

Järgmine: Metallmaterjaliga seotud karakter...